Offerte aanvragen

Eerste Kamer zet streep door afbouwen salderingsregeling

Zon Eerlijk
4.2
Gebaseerd op 9 beoordelingen
powered by Google
js_loader
Autarco Zonnepanelen

Eerste Kamer zet streep door afbouwen salderingsregeling

Goed nieuws voor u als eigenaar van zonnepanelen. Of voor u als toekomstig bezitter van zonnepanelen. De Eerste Kamer heeft gisteren besloten het plan van de afbouw van de salderingsregeling niet te steunen. Dit betekent dat u de komende jaren nog steeds de opgewekte zonne-energie kunt wegstrepen tegen hetgeen u verbruikt.

Deze regeling bestaat al sinds 2004 en maakt het investeren in zonnepanelen aantrekkelijker. Mensen met zonnepanelen kunnen de energie die ze zelf opwekken volledig tegen hun verbruik wegstrepen, zonder daar belasting over te betalen.

Maar omdat steeds meer mensen hier gebruik van maken, mist de overheid belastinginkomsten. Tot 2031 zou dit ongeveer 2,8 miljard euro zijn en daarna jaarlijks meer dan 700 miljoen euro.

Het kabinet vond eigenlijk dat de regeling niet meer nodig was, omdat mensen hun investering in zonnepanelen steeds sneller terugverdienen. Ook vonden ze het oneerlijk voor mensen zonder zonnepanelen, omdat energieleveranciers hogere kosten maken die ze doorberekenen aan alle klanten.

De regering wilde de regeling afbouwen, waarbij in 2025 mensen nog maar 64 procent van hun teruggeleverde stroom konden salderen. Maar dat gaat nu dus niet door. De Eerste Kamer was bezorgd over de terugverdientijd van de investering en vond het geen goed moment om te beginnen met afbouwen.

De salderingsregeling blijft voorlopig intact, wat goed nieuws is voor zonnepaneelbezitters in Nederland!

×